Оголошення

2019-12-23

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ШОСТКИНСЬКОГО РАЙОНУ:

Виставка «Фактор свободи»

На 19-ти стендах презентовано матеріали про трьох українців, чиїми іменами називали цілий народ, – Мазепу, Петлюру та Бандеру.

Виставка дає можливість по-новому подивитися на постаті Мазепи, Петлюри та Бандери, які протягом останніх 300 років були символом свободи та боротьби за українську ідею.

На 2019 рік припали три ювілеї – Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери.

Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу. Проте на шляху до її реалізації стояв ворог – Російська імперія. У протистоянні з ним їхні імена стали символом для свого народу і тавром для його ворогів.

Виставка демонструє незвичний, сучасний підхід до подачі інформації. Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили. Водночас виставка розповідає про непростий вибір, який стояв перед цими політиками, про позитивні і негативні наслідки їхніх ключових рішень.

Організатори виставки - Український інститут національної пам’яті і Центр досліджень визвольного руху.

Фотодокументальна інформаційно-просвітницька виставка «Фактор свободи» буде експонуватись в м. Шостка, вул. Свободи, 53 (краєзнавчий музей) у період з 23 грудня 2019 року по 02 січня 2020 року. Працює з 10.00 до 16.00, вихідний – понеділок.

Також переглянути виставку можна на сайті Українського інституту національної пам’яті.

Кiлькiсть переглядiв: 376

Коментарi